Štítky

sobota 2. ledna 2016

Jogurtový cheesecake s mascarpone


SUROVINY:
Korpus:
balení bebe sušenek-rodinné (130g)
100g ovesných vloček
150g másla
lžíce medu
Krém:
Velký bílý jogurt (400g)
Mascarpone (250g)
2 vejce
Cukr
Ovoce dle chuti (já měla maliny)

POSTUP:
Do mixéru dáme sušenky a ovesné vločky a rozmixujeme. Přidáme rozpuštěné máslo s medem a pečlivě smícháme. Tuto hmotu namačkáme do dortové formy vyložené pečícím papírem (Já jsem si ještě udělala jeden maličký do muffinové formy). A dáme péct na 5 minut do trouby na 180°C.


Krém připravíme smícháním jogurtu, mascarpone, vajec, cukru a ovoce. Nalijeme ho na předpečený korpus a pečeme dalších cca 25minut. Na okrajích bude krém tuhý a uprostřed se "klepat". Dáme vychladit a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář :) Mějte krásný den <3