Štítky

pondělí 23. listopadu 2015

Jáhelník

Množství je docela enormní, tudíž bych doporučovala udělat tak z poloviční dávky

SUROVINY:
500g jáhly
800ml mléka + 800ml vody
150g másla
med/třtinový cukr/ cukr ... sladidlo -dle chuti
500g vaničkový tvaroh
3vejce
ovoce (jablka, rozinky ...)
skořice


POSTUP:

Jáhly propláchneme aspoň 2x vroucí vodou, abychom je zbavily hořkosti. Dáme je vařit do vody + mléka (poměr nechám na Vás, ale mělo by být 2x více tekutin než je jáhel). Jáhly vaříme asi 20minut, podle toho, jak moc je chceme mít rozvařené. Já měla polokašičku. Po uvaření přidáme máslo, aby se rozpustilo a osladíme + následně necháme vychladnout. Při chladnutí smícháme tvaroh s vejci a případně osladíme a třeba přisypeme i skořici. Do tvarohové směsi přidáme jáhly a promícháme. Na vymazaný a vysypaný plech dáme polovinu těsta, na to navrstvíme ovoce a přikryjeme druhou polovinou těsta. Celé pečeme asi hodinu na 170°C.

Tip:
Lze udělat i muffiny.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář :) Mějte krásný den <3