Štítky

neděle 17. ledna 2016

Ovesná buchta s jablky a tvarohem


SUROVINY:
Korpus:
3 hrníčky ovesných vloček
jablka (množství dle chuti)
Tvaroh:
2 vaničkové tvarohy (tučnost nechám na vás)
1 zakysaná smetana
2 vejce
+ není nutné- sušené ovoce (brusinky, rozinky), cukr, skořice

POSTUP:
K vločkám přidáme vodu a necháme nabobtnat. Pokud to s vodou přeženeme, tak vodu následně slijeme. Jablíčka zbavíme jadřinců a nakrájíme na kousky (nebo nastrouháme). Připravená jablíčka dáme vařit a vaříme dokud nejsou hezky rozvařená- kdo chce, tak může část nechat i syrovou, nebo vlastně si může nechat syrové všechny. Rozvařená jablka přidáme k vločkám a smícháme (vlastně vznikne ovesná kaše).  Dáme předpéct do trouby na 175°C dokud trochu směs neztuhne tak 20minut ale klidně i více.
Mezitím si připravíme tvarohovou část. Jednoduše smícháme tvarohy, zakysanou smetanu a vejce. Případně přidáme ovoce, cukr, skořici nebo jakákoliv jiná dochucovadla. A následně nalijeme na předpečený korpus a pečeme ještě asi 20-30minut.

TIP:
Celý moučník není třeba sladit. Jablka jsou sladká dost v korpusu. Ale je to pouze o chuti dotyčného člověka.
Určitě si můžete snížit množství vloček a budete to mít více jako "cheesecake" než jako já- buchta.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář :) Mějte krásný den <3