Štítky

neděle 24. ledna 2016

Prošívaná buchta ala Dalmatin


SUROVINY:
Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
0,5 hrnku cukru
3 lžíce kakaa/ karobu
1 prášek do perníku
2 vejce
0,5 hrnku oleje
1 hrnek mléka
2 lžíce marmelády
Tvarohová část:
1 měkký tvaroh (250g)
1 zakysaná smetana
1 vanilkový puding
1 vejce
Cukr dle chuti
  

POSTUP:
Nejdříve si vytvoříme tvarohovou část. Smícháme tvaroh, zakysanou smetanu, vejce, puding a dle chuti i cukr.
Při přípravě těsta si nejdříve smícháme všechny sypké suroviny (mouka, cukr, PDP, kakao), následně přidáme všechny „tekuté“ suroviny a vymícháme v hladké těsto.

Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Tvarohovou směsí na těstě uděláme mřížky nebo pouze kaňky. Dáme péct do vyhřáté trouby na 175°C na asi 35 minut. ¨



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář :) Mějte krásný den <3