Štítky

pondělí 25. ledna 2016

Pudinková šarlota


SUROVINY:
Těsto:
4 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
1 vanilkový cukr
40g krupicového cukru
50g polohrubé mouky
marmeláda (tuhá)
Náplň:
600ml mléka
2 vanilkové pudinky
cukr dle chuti


POSTUP:
Bílky vyšleháme v tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s oběma cukry do nadýchané pěny. K našlehaným žloutkům pomalu přidáme sníh z bílků a mouku. Těsto přelijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180°C 10-12 minut. Ihned po upečení přeneseme na čistou utěrku, potřeme marmeládou a stočíme do rolády. Vychladlou roládu nakrájíme na půl centimetrové plátky a asi 2/3 vyložíme mísu o objemu cca 1,5 litru. Z mléka, pudinkových prášků a cukru uvaříme puding a nalejeme do mísy vyložené roládou. Na puding poklademe zbytek rolády a dáme vychladnout.

Před podáváním vyklopte ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář :) Mějte krásný den <3