Štítky

sobota 21. listopadu 2015

Jablečno-tvarohový koláč bez kynutí


SUROVINY:
Těsto:
300g hladké mouky
1/2 droždí
1/4 hery (cca 60g)
1 lžíce cukru
1 vejce
citrónová kůra
110ml mléka
Tvaroh:
2 vaničkové tvarohy
1 vejce
jablka (množství dle chuti)
med/cukr
skořice
Drobenka:
6 lžic hrubé mouky
3 lžíce cukru
3 lžíce másla
 

POSTUP:
Nejdříve si připravíme drobenku. Hrubou mouku, cukr a máslo smícháme a žmolíme dokud nevznikne drobenka.
Poté si připravíme tvarohovou vrstvu. Nakrájíme/nastrouháme si jablka a necháme zatím být. Smícháme tvarohy s vejcem, sladidlem a skořicí. Až nakonec přidáme jablka a pořádně promícháme. Pokud by jste si daly moc jablek jako já, tak stačí přidat trochu bílého jogurtu či mléka.
Nakonec si uděláme těsto. Mléko si lehce ohřejeme, přidáme cukr, nadrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Mezitím si připravíme do mísy mouku, na kousky nakrájenou heru, citrónovou kůru a vejce. Až bude kvásek vzejitý, tak přidáme i kvásek. A vytvoříme hladké lesklé těsto, které ihned vyválíme a dáme na vymazaný plech. Poté na to natřeme tvarohovou směs a nakonec zasypeme drobenkou. Celé pečeme asi 50minut na 160-180°C.

Tip:

Tu část, kdy se nechává vzejít kvásek lze přeskočit a hned dělat těsto tak, že vše smícháte,


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář :) Mějte krásný den <3